niedziela, 17 stycznia 2021

Proteinowe białe michałki bez cukru

 

Po michałkach klasycznych pora na ich białą odmianę. Tym razem powstały pralinki mniej kaloryczne i zawierające więcej białka. Są niesamowicie proste do przygotowania. Przechowuje się je w zamrażalniku, ale po wyjęciu nadają się do jedzenia już po kilku minutach. Smakują jak białe michałki, ale w przeciwieństwie do nich można je jeść bezkarnie!

Proteinowe białe michałki bez cukru
75g serka 0% lub gęstego jogurtu greckiego 2%
- 75g masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 25g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym
  (ew. orzechowym, waniliowym itp.)
- koncentrat stewii w proszku do smaku
- 10g erytrolu w proszku
- 2 łyżki mleka

1) Wszystkie składniki zmiksować w malakserze.
2) Przelać do silikonowych foremek na lód i wstawić do zamrażalnika.

Czas przygotowania: 5 minut + mrożenie
Liczba sztuk: 12
Kaloryczność jednej sztuki: 50 kcal

1 komentarz:

Dziękuję za Wasze komentarze!