Wiem, że niektórzy nie lubią tofu, ale nie do końca mogę to zrozumieć ;) Takie osoby powinno się chyba poczęstować tym puddingiem, który na pewno je przekona do tego składnika. Deser jest kremowy, gęsty i tak smaczny, że nikt nie uwierzy, że nie ma cukru.
Pudding z tofu
- 340g silken tofu soft*- 20g kakao
- 30g erytrolu w proszku
- szczypta stewii
- 15g tahini (opcjonalnie)
1) Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę.
2) Przelać do słoiczków i schłodzić lub jeść od razu.
*nada się też zwykłe tofu, ale wtedy najlepiej trochę rozrzedzić masę
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 180 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze!