Przygotowanie tych lodów trwa 2 minuty i co najlepsze, można je przechowywać. Oczywiście w zamrażalniku stają się twarde jak kamień, ale jest na to sposób, który podaję poniżej. Poza tym są naprawdę zdrowe i wyraziste w smaku. Warto w ten sposób wykorzystać sezon na truskawki, a później na inne owoce (polecam zwłaszcza maliny).
Błyskawiczne lody truskawkowe
- 250g mrożonych truskawek
- 150g jogurtu greckiego (2% tłuszczu)
- 25g erytrolu w proszku
- 1/4 łyżeczki ekstraktu stewii w proszku
1) Wszystkie składniki zmiksować blenderze.
2) Podawać od razu, ale część lodów można przełożyć do silikonowych foremek na lód, przechowywać w zamrażalniku i w dowolnym momencie znowu zmiksować z odrobiną mleka.
Czas przygotowania: 2 minuty
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 100 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze!