sobota, 8 grudnia 2018

Nocna owsianka z chia i masłem orzechowym


Uwielbiam nocne owsianki. Dopiero niedawno zaczęłam je regularnie przygotowywać i muszę przyznać, że się uzależniłam ;) Są jak deser na śniadanie, w dodatku bardzo zdrowy i sycący. Słodzę je stewią i erytrolem (który wcześniej rozdrabniam na proszek w blenderze, dzięki czemu lepiej się rozpuszcza), dodaję swoje ulubione składniki i w kilka minut mam coś pysznego na rano.

Nocna owsianka z chia
i masłem orzechowym

- 50g płatków owsianych
- 10g nasion chia
- 2 czubate łyżeczki erytrolu w proszku
- 150 ml mleka roślinnego
- 1 łyżka naturalnego masła orzechowego

1) W słoiku wymieszać płatki owsiane, nasiona chia i erytrol.
2) Wlać mleko, dodać masło orzechowe i dokładnie wymieszać.
3) Zakręcić i wstawić na noc do lodówki.
4) Rano przemieszać i jeść samo lub z owocami czy dodatkowym masłem orzechowym.

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 420 kcal

1 komentarz:

  1. Kocham nocne owsianki :) Mają idealną konsystencję!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze!