Pudding chia to bardzo łatwy, ale efektowny sposób na śniadanie lub deser. Jest niezwykle uniwersalny i może występować w niezliczonej liczbie wersji. Ale często najprostsze rozwiązania są najlepsze, dlatego chyba najbardziej lubię go w wydaniu kakaowym (czy też czekoladowym). Pudding z mojego przepisu jest bez cukru, ale za to z bitą śmietaną ;)
Kakaowy pudding chia
- 175ml mleka
- 33g nasion chia
- kilka kropli stewii w płynie + do śmietany do smaku
- 2 łyżeczki erytrolu
- 1 czubata łyżeczka kakao (5g)
- 50g śmietany 36% (opcjonalnie)
1) W słoiku wymieszać mleko, nasiona chia, stewię, erytrol i kakao.
2) Zakręcić i wstawić do lodówki na noc.
3) Śmietanę ubić ze stewią i nałożyć na wierzch puddingu.
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 430 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze!