Ten przepis koniecznie musicie wypróbować - niezwykle zdrowe placuszki kokosowe z malinami na pewno was zaskoczą. Są świetne na ciepło, ale i na zimno - smakują trochę jak kokosowe serniczki. Maliny lekko się karmelizują, a ciasto jest wilgotne i aromatyczne.
Zdrowe placuszki kokosowe z malinami
- 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100g mąki kokosowej
- 2 łyżki (20g) wiórków kokosowych
- 50g erytrolu
- 4 jajka
- 300g kefiru
- 2 łyżki oleju kokosowego
- ok. 200g malin
1) Wymieszać mąkę pszenną pełnoziarnistą, mąkę kokosową, wiórki kokosowe i erytrol.
2) Dodać jajka i kefir i zmiksować.
3) Na patelni rozgrzać olej kokosowy, łyżką nakładać porcje ciasta, wyrównać, wcisnąć po trzy maliny i smażyć przez 2 minuty.
4) Ostrożnie odwracać i smażyć przez 1-2 minuty.
Czas przygotowania: 1/2 godziny
Liczba sztuk: 17
Kaloryczność jednej porcji: 90 kcal
Wow, te placuszki wyglądają zupełnie wyśmienicie. Zdecydowanie będe musiała je spróbować, jeszcze kokosowe z malinami.. mniam
OdpowiedzUsuń