wtorek, 30 sierpnia 2016

Łosoś z musztardą i marmoladą pomarańczową


Marmolada pomarańczowa sama w sobie może nie jest jakoś oszałamiająco smaczna, ale już w połączeniu z musztardą jako dodatek do pieczonego łososia sprawdza się świetnie i nadaje mu oryginalny smak. Całe danie jest bardzo proste do przygotowania, wystarczy wymieszać kilka składników, posmarować nimi filety i upiec je, a efekt i tak jest wyśmienity.

Łosoś z musztardą
i marmoladą pomarańczową
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 1 łyżka (35g) brytyjskiej marmolady pomarańczowej
- szczypta soli i pieprzu
- 1/8 łyżeczki imbiru
- 2 filety z łososia (po 150g)


1) Wymieszać musztardę, marmoladę, sól, pieprz i imbir.
2) Filety ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
3) Posmarować musztardę z marmoladą i piec w temperaturze 200 st. C przez 18 minut.

Czas przygotowania: 1/2 godziny
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 250 kcal   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze!