środa, 2 października 2013

Wrap z wędzonym łososiem i szpinakiem

Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany smakowo. Szpinak i twarożek równoważą słony smak łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.


Wrap z wędzonym łososiem
i szpinakiem
- 1 tortilla
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 1/4 łyżeczki harissy
- garść szpinaku
- 50g łososia wędzonego na gorąco

1) Tortillę podgrzać na patelni.
2) Wymieszać serek z harissą i posmarować tortillę.
3) Rozłożyć na nim szpinak i kawałki łososia.
4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.
5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal

3 komentarze:

Dziękuję za Wasze komentarze!