środa, 19 października 2011

Makaron z krewetkami i nerkowcem

Dziś kolejne szybkie, nieskomplikowane danie. Takie też muszą być;) Zwłaszcza kiedy nie ma się prawie na nic czasu, jak ja w tym tygodniu. Świetnie, gdy okazują się w dodatku takie smaczne, w tym wypadku za sprawą uprażonych orzechów, makaronu, sosu ostrygowego... Polecam, zwłaszcza na zapracowane dni:)


Makaron z krewetkami i nerkowcem
- 40g orzechów nerkowca
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- zielona ostra papryczka
- 1/2 marchewki
- kilka pieczarek
- 200g krewetek
- pokrojona dymka
- 2 łyżeczki sosu ostrygowego
- 100g chińskiego makaronu jajecznego

Na suchej patelni uprażyć orzechy nerkowca i odłożyć.
Podsmażyć posiekaną cebulę i starty czosnek.
Dodać pokrojoną papryczkę i pokrojoną w cienkie plastry marchewkę.
Wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki i krewetki.
Dodać ugotowany w międzyczasie makaron, sos ostrygowy i część dymki i wymieszać.
Gotowe danie posypać orzechami i resztą dymki.

Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 410 kcal

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie makarony! Przepysznie to u Ciebie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  2. orzechy nerkowca to moje ulubione, ostatnio też przyrządzałam danie z nimi-szybko i smacznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Tajlandzkie klimaty...pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. hmmm krewetki i nerkowce, super połączenie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze!